2021-04-20 08:29:03• hírek • Bede Emőke

Jövő héttől mobil oltóegységek járják a megyét

Képünk illusztráció. Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Képünk illusztráció. Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Altfatter Tamás prefektus a hétfői napon a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetőjével, dr. Mihai Macrinával egyeztetett a vidéki településeket megcélzó oltási kampányról, mely mobil oltóközpontok segítségével fog megvalósulni.

Annak érdekében, hogy az elszigetelt helyeken élők és a nem vagy csak nehezen szállítható személyek is megkaphassák a vakcinát, Szatmár megyében jövő héten két mobil oltóegység kezdi meg a munkát. Az említett kategóriákba tartozók elsőbbséget élveznek, de mások is élhetnek majd e lehetőséggel. Hogy a vidéken zajló oltási kampány minél operatívabb legyen, a prefektus arra kérte a községeket, hogy mielőbb készítsék el azon személyek listáját – különös tekintettel a mozgáskorlátozottakra-, akik szeretnék megkapni a vakcinát, ugyanis a mobil oltóegységek útvonalát az így beérkezett adatok alapján állítják majd össze.


Megnyíltak az utolsó oltóközpontok is


Kedden megnyitott Szatmár megyében az utolsó négy oltóközpont: Szatmárnémetiben a Lucian Blaga Általános Iskolában, a Vasile Lucaciu Általános Iskolában és a Traian Vuia Műszaki Líceumban alakították ki ezeket, Szelestyehután pedig a kultúrotthon ad helyet a létesítménynek. Az oltási platformon elérhető térkép szerint e helyszíneken is a Pfizer-BioNTech által gyártott oltóanyaggal zajlik az immunizáció.


Szatmár megyében cikkünk megjelenésének pillanatában 2794 szabad helyet jegyeznek: Pfizerből 1577 dózisra várják a jelentkezőket, Modernából 331 érhető el, az Astra Zeneca listáján pedig 886 szabad hely van. Jelenleg a várólisták sem túl hosszúak: Pfizerre összesen 1993-an várnak, Astrára csak 28-an, a Moderna várólistáján pedig e pillanatban a rendszer szerint senki sem szerepel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: